Femton minuter

18 augusti, 2017 Av Av helenasahlqvist

Hur mycket hinner man städa på blott 15 minuter? Jag hade tänkt mig röja 15 min per dag och se vad det leder till. Då menar jag inte städa, som att damma och dammsuga. Jag menar plocka och rensa. Har verkligen hur mycket som helst som behöver rensas bort och saker hamnar allt som oftast på fel ställen.

I förrgår plockade jag av matbordet. Det är verkligen en bra avläggningsyta för diverse saker. Vi använder det ju inte så ofta för att äta där. Dammade av det, lade på en vit duk och en ljuslykta. Blev verkligen hur fint som helst. En energitjuv som försvann i ett nafs.

Satte Emil i arbete 15 min innan planerad sänggång också. Han fick ställa timern på telefonen och räkna ner 15 min under tiden han plockade i sitt rum. Det visade sig bli i det närmsta soprent på den tiden och han hann till och med göra annat de sista två minuterna. Han visste att han inte behövde ta sig ann ett helt rum, utan att tiden var begränsad. Tror det var det som gjorde att han utan vidare verkligen plockade.

Igår plockade jag bort massor av gamla skor. Två påsar fylldes med skor som var urväxta av barnen och mina skor som jag inte använt på runt 4 år. Hur troligt är det att jag använder dem de närmsta 4 åren? Inte troligt alls. Det är riktigt befriande att rensa och se bergen av saker försvinna. Blir ju enklare att hålla rent då också.

Nu gäller det bara att inte fylla på med nya oanvändbara saker. Tänka till innan inköp och bara köpa det som kommer användas.