Snart dags för start

12 augusti, 2017 Av Av helenasahlqvist

Om några timmar står jag där, rätt oförberedd, på start i startgrupp 31. Jag hade rätt höga förväntningar på den här Cykelvasan. Tänkte seeda upp mig till startgrupp 20 eller 16 genom att åka Dalsland XC vid Valborg. Sen försöka komma under 4 timmar i mål i Mora idag. 

Inget av det hände, eller kommer hända. Fick ont i en höft i februari, som spökade till en bra bit in i mars. Sen kom tröttheten vid Påsk tillsammans med en oförklarlig yrsel. Visade sig bland annat bero på brist på B12. Sjukskrivning på det och så var det riktigt segt att komma igång med träningen. 

I måndags tog jag cykeln till jobbet. Sadeln åkte ner och jag brydde mig inte så mycket om det. Tror dock det räckte för att överanstränga höger knä. Åkte på en rejäl träningsrunda när jag kom hem. I tisdags hade jag jätteont på underdelen av knäet och det håller i sig. Vet inte hur det kommer påverka cyklingen idag. Kanske inte känns ett dugg. Kommer i alla fall förebygga med både alvedon och Voltaren. 

Målsättningen får ändå vara att komma till Mora på under fem timmar. Det är nog hyfsat realistiskt. Ska försöka njuta av stämningen som följer med arrangemanget och inte fokusera så mycket på tävlingen.