Kantarellstigen

26 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

I förrgår tog jag en liten promenad. Bara en sväng i skogen bakom huset. Jag är sugen på att cykla en slinga där, eller rättare skapa någon form av slinga. Det finns flera bra stigar, men sen saknas det stig en liten bit. Att göra en stig är ju i sig ingen konstighet, bara att nöta tills den är där. Det bästa är ju ändå att nyttja en som redan existerar. Några vildsvinsstråk finns, men Vildsvin är ju inte särskilt höga, så det kan vara lite svårt att komma fram på deras stigar. På den delen som är vältrampad tittade det i alla fall upp små fina Kantareller. 

Kvällen i måndags ägnades åt strandhäng med bad och korvgrillning. Lockade med Lindbergarna till Malmlångens östra strand. Malin har talat om att hon varit där mycket när hon var liten. Svärföräldrarna blev även de sugna på att följa med. Barnen badade och vi hade det bara riktigt skönt. Solen var lite väl mycket bakom molnen, annars hade det nog varit perfekt. Hela stranden hade vi dessutom för oss själva. Efte vår tur genom Europa gläds man ändå över att vara i Sverige. Här har alla All Inclusive när det kommer till allt vad naturen har att erbjuda. Inga stängsel, inga lås, bara frihet. Dessutom är vår skog väldigt fin mot de vi sett efter vägen. 

Igår var det Linas födelsedag. Hela 12 år har hunnit gå sedan hon poppade fram på BB. Då var det extremt varmt veckan innan. Vi var och badade lite här och var med min stora mage. Inte riktigt det vädret vi har här just nu. Hon var i alla fall nöjd med dagen. Följde med mig till skogen för att leta blåbär på förmiddagen, men vände hem efter en liten stund. Mitt mål var Kråklundshöjden. Hittade just inga Blåbär, så gav mig iväg på upptäcktsfärd istället. Jag hittade däremot en Kantarellstig. Helt enkelt en stig där det satt massor av Kantareller. Inte bara på ett ställe utan på flera. Kan tänka mig att det bara är djur som går där, så de sitter snällt och väntar på oss till nästa gång jag går där. 

Idag ska vi ha lite kalas för Lina. Sen ska vi börja planera för kommande campingvecka. Blir några dagar till i husvagn. Får se vart det bör av. Vädret får kanske styra lite. Micke hittade en runda igår som jag mer än gärna skulle kunna tänka mig. Den innefattar både Sveriges geografiska mittpunkt och Sveriges högst belägna landsväg. Då kanske man kan klämma Sveriges högsta vattenfall på hemvägen också. Eller också drar vi iväg några dagar med småkusinerna. Det skulle barnen gilla. Bara det är en lugn camping utan hålligång är vi nog nöjda.