Trädbeskärning Italianstyle

24 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Ibland hittar man inspiration när man är ute och reser. Den här gången hittade jag den i Venostadalen i norra Italien. Det dignade av äpplen på träden där. Vi har ett träd som aldrig gett frukt, vare sig för oss eller förra ägarna. Jag har testat att beskära det förut, men det har inte gjort någon skillnad. Vad har jag då att förlora på att testa beskärning enligt Italienarna?

Har aldrig sett ett äppelträd i Sverige beskäras så det mer liknar en julgran än ett äppelträd. Det verkar ju fungera i Italien, så varför inte testa här. Är säkert enklare om man har ett litet träd till en början, men jag gör ett försök ändå.

Ett stort, yvigt träd är min grund. 

Halva jobbet gjort.

Inget julgranslikt resultat, men vi får ge det några år. Troligtvis kommer det drälla av vattenskott i vår, räknar inte med mycket annat. Om det över huvud taget överlever.

Kvällen igår avslutades med bad i Vismen. Det var vi samt en cyklande campare som var på plats.