Val Venosta – Caorle

16 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Skrev inlägg häromdagen, men texten kom visst inte med. Har haft så dålig uppkoppling på campingen så det har inte gått att rätta till.

Vi åkte i alla fall från Alperna för några dagar vid kusten. Det var riktigt fin väg vi körde mot Merano. Äppelodlingar överallt. Vart 8:e äpple vi äter i Europa kommer från Syd Tyrolen. Inte undra på att det var äpplen så långt ögat kunde nå då. Såg att det gick en cykelbana utmed ett vattendrag nästan hela vägen till Merano. Där skulle det vara fint att cykla någon gång. 

Skulle ta stora motorvägen och runda Verona på vår väg mot Venedig. När vi kom ut på den stod trafiken i princip stilla. Vi valde rätt snart att åka av motorvägen och ta gamla huvudvägen söderut mot Trento. I Trento tog vi en alternativväg genom bergen. Ett bra val, för det var inte mycket trafik och vi fick se väldigt mycket fin natur efter vägen. 

Äppelodlingar byttes mot vinodlingar. 

Vi hade siktat in oss på camping Pra Delle Torri. Den såg ut att ha massor av skugga och en cool pool. Googla och se själv. 

Fick en reservplats alldeles vid havet, dock utan skugga. Packade upp och drog till poolen och sen havet. Helt underbart att landa en stund. 

Pra Delle Torri är en camping som har det mesta. Man får ett armband när man checkar in. Det måste man ha för att ta sig både in och ut från området. På campingen, dom förövrigt har både hotell och lägenheter och stugor finns allt från restauranger till karuseller. Det fanns en pytteliten flumride och en bergodalbanslarv. Vi testade inget av det, men vi köpte två äkta Italienska pizzor till kvällsmat.