Grainau – Val Venosta

13 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Från ett regnigt Tyskland till ett Italien som strålade i solskenet. Vi började dagen med regn. Det regnade större delen av natten, men vad gör det när vi sover. Resan gick fint genom alpdalarna. Tanken var att vi skulle undvika motorvägar i Österrike, för att slippa köpa Vignette. När vi körde upp på vägen mot Fernpass visade det sig att man trots att den inte var motorväg behövde en Vignette där med. Det var bara att stanna och köpa en. Så nu kan vi åka motorväg i 10 dagar. 

Det var ett par rejäla hårnålskurvor ned från berget. Vi stannade på ett ställe och lät bromsarna på husvagnen vila lite. Där fanns en gammal borg på bergssidan och en restaurang. Överallt i Alperna är det restauranger. Priserna verkar rätt humana också. 

Ner mot dalen där Inn rinner så började solen visa sig allt mer. 

Gränsövergången till Italien. Mitt i en liten by. Tredje landet för dagen. 

Lika turkost vatten som dagarna innan. Helt otroligt vad fint det är mot sjöarna hemma. 

Framme på camping Kiefer