Heiligenhafen – Kirchheim

Heiligenhafen – Kirchheim

9 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Nu hamnade bilderna tokigt, men men.

Åkte vid halv tio från campingen. Skulle inte så långt tyckte vi. Ca 50 mil och det var ju 20 mil kortare än dagen innan.

Första biten var en liten väg som gick genom några byar. Man får se så mycket mer om man inte åker Autobahn. Det tar dock lite längre tid. Väl på Autobahn rullade det på lite bättre. I alla fall fram till första vägarbete. Fick stå ganska länge i köer igår. Fikade på sista rastplatsen före Hamburg. Där kom ett koppel med piketbussar förbi med blåljus. 31 stycken närmre bestämt. Troligtvis var de på väg mot Hamburg och G30 mötet där.

Några oroligheter såg vi inget av på vår färd. Trafiken rullade utan problem förbi Hamburg.

Stannade för lunch vid Bispingen och Snowdome. Nu hade det blivit sommar ute med runt 25-27 grader. Bara att suga åt sig för vi kommer få några kallare dagar till veckan i Alperna.

Käkade lunch och tankade bilen. Sen ville jag in och kolla slalombacken i Snowdome. Tog ingen bild där, men på min Insta (helenasfritid) finns film. Det är en restaurang med stora fönster mot slalombacken och på ett ställe kan man gå ut på en balkong. Där var det kallt. Vi hade ju bara shorts på. Fränt att se dem som åkte skidor och snowboard i full vintermundering.

Vidare ner mot Kassel flöt trafiken på riktigt bra. Det är rätt mycket backar, men det gick rätt bra. Har nog lite baktung vagn, så flyttade fram lite vikt igår kväll.

Stannade på Camp Seepark i Kirchheim. Här var det öppet och inga problem att få plats. Camparna bredvid oss är en husbil från Sverige. De är påväg hem efter några veckor i Kroatien och Italien.

Idag ska vi bara åka runt 30 mil och imorgon ska vi vara still en dag för lite roligheter. Mer om det i nästa inlägg.