Helgen som gått

22 maj, 2017 Av Av helenasahlqvist

I fredags var det ju sol och riktigt varmt. Jag satte fart att bygga upp poolen. Köpte en ny på rea förra sommaren, så det var med spänning jag plockade fram delarna ur kartongen. Det tog sin tid, men till slut var den uppe. Den blev riktigt stor. Den är både högre och bredare än förra poolen och rymmer dubbla mängden vatten. Kan ske blir dopp även för mig i sommar.

I lördags drog jag på tidig cykling. Skulle köra lite lugnt tempo. Då passar asfalt och fina grusvägar bra. Skrapade i slutändan ihop dryga 4 mil åkning som tog över 2,5 timma. Lite mer än jag planerat från början. Veckans träning var därmed gjord och det var bara att slappa resten av helgen.

Trodde jag. Igår var vi på Konfirmation och började prata cykling. Talade om att Lunedsleden var så fin om man tog sista halvan. Annika blev sugen på att cykla och Micke ville hänga på. Det ville även jag. Vid fyra drog vi iväg. Vädret var perfekt och stigen torr.

Efter fem kilometer gick Mickes cykel sönder. Helt plötsligt knakade det till och så tappade han drivet på kedjan. Kassetten snurrade, men inte hjulet. Han fick vända och gå hem. Annika och jag fortsatte enligt plan. Därmed kunde jag kvittera ut ytterligare två timmar träning den veckan.

Nu får det bli vila och mat några dagar för att få upp energibalansen igen. Vill inte gå låg på energi en gång till. Sen bär det av mot Kil på onsdag för en helg i husvagnen. Cykeln får givetvis följa med, så kanske det blir en sväng i skogarna kring Fryken. Det är ju alltid kul att cykla på lite nya ställen.