Tjejcykling på Båsberget

24 april, 2017 Av Av helenasahlqvist

Igår bjöds det på härlig stigcykling på Båsberget. Fick hänga på Annika och hennes granne Therese. De ville cykla stig och jag höll i navigationen. En bra kombo som tål att upprepas. Vi kände dock att vi nog cyklade leden baklänges. Det finns nämligen tre uppmärkta leder på Båsberget. De var märkta från andra hållet mot det vi åkte. Dock visade Trailfork att det var åkning från båda håll på stigarna.

Efter drygt halva turen mötte vi en ”lokal”, en man med stavar som var ute och gick. Vi pratade lite med honom och han tyckte det var bra att vi cyklade där. Då hålls leden öppen som han sa. Frågade lite om lederna där, för det finns inget att läsa om dessa tre slingor. Vi dök på dem av en händelse förra året när vi orienterade. Det är säkert några som vet om dem, men jag har försökt hitta information utan att lyckas. Tycker det är lite synd för jag har saknat den här typen av slingor i närheten av stan.

Denne ”lokal” avrådde oss från att cykla den östra delen av slingan. Den hade nyligen avverkats och vi skulle få bära cyklarna långa bitar. Vi tackade så mycket och drog vidare. Sista biten, söder om där han avrådde oss, drog vi stig igen och jag bara njöt av att cykla. Jag tycker helt enkelt det är så himla kul.

Nästa utmaning blir nog ”Tio sjöars led”. Måste bara få med mig sällskap. Känns tryggast när man inte vet riktigt hur terrängen ser ut.

Första biten var inte alls cykelvänlig. Blir nog bättre mot sommaren. Även om terrängen var relativt torr, så var det riktigt blött bitvis.

Rösad led bitvis. Att cykla i ljung på böljande stig är hur härligt som helst.