Cykling i Pershyttan

10 april, 2017 Av Av helenasahlqvist

Igår drog Mickes syrra med oss till Nora för lite cykling. Hon hade sett ut en röd led på 20 km. Den heter Slantan är röd och markerad med Röd 6. Måste säga att det var väldigt rolig och varierande cykling. Det märks även vad otränad man är. Höll på att dö av utmattning första kilometern. Då var det inte heller speciellt tuff terräng.

Flåset kom igång och jag kunde njuta av resten av turen. Skyltningen är ok, men vid ett ställe låg skylten i diket, så vi missade uppfarten i skogen. Vände tillbaka och jag satte upp skylten igen. Blev dock ingen längre felkörning så det var ok. Om man jämför med Skövde och Billingen, så är skyltningen katastrof. Har man inte kört där, så får skyltningen i Nora godkänt.

Efter nästan en mil blev det fika vid Södra Dammsjön. Vi hittade en riktigt fin plats att fika på. En halvtimma satt vi där och njöt i solen.

Lagom när vi var klara kom det ett stort gäng med cyklister. De hade vi sällskap med resten av vägen. Ibland susade de om oss, ibland var det vi som passerade. En bit från fikastället kom vi till en lång härlig utförsbacke. Där kunde vi i ganska hög hastighet susa fram genom skogen. Det är då man njuter som mest av cyklingen. Att få belöning för de branta tekniska backarna man tagit uppför.

Det blev tyvärr inga bilder tagna på leden. Brukar ju annars försöka stanna och fota lite, men det blev inte av.

Väl i mål var det ren glädje. Visst att det känns i kroppen att köra två mil på stig. Låren värker av mjölksyra i uppförsbackarna. Armarna värker av de stötiga stigarna nedför och huvudet är tomt efter att man fått använda hjärnan konstant i ett par timmar. Men lyckan över att man klarar det, den är så härlig. Vädret var toppen, sällskapet perfekt. Vi var så jämna, så ingen behövde känna att den sinkade och i princip behövde vi inte vänta in varandra heller. Bengt som är en raket rakt fram är inte lika van på brötig stig, så det var ett bra gäng att cykla med.

Problemet är bara att nu kommer abstinensen allt fortare. Kan inte vänta på att få ta sig an nya leder, nya utmaningar.