Lördagscykling och ny app

9 april, 2017 Av Av helenasahlqvist

Igår var planen att cykla. Hade egentligen tänkt cykla in till stan och sen köra lite stigar på Båsberget. Kom fram till att det var bättre att ta en lång lite lättare tur. Kändes dock som jag skulle dö innan en mil var avklarad. Vet inte vad det kan bero på. För lite träning under vintern, förkylning som inte släppt helt än eller något annat fel i kroppen.

Tror på det första, så ska försöka jobba upp konditionen lite. Resterande tur gick bra, då jag lugnat ner tempot något och stannade ibland för återhämtning. Måste nog lägga in lite löpning i träningen för det gör underverk med konditionen. Särskilt backintervaller.

Kom i alla fall fram till att kroppen i övrigt känns så himla bra just nu. Inga spår av värk från höft och höger lår. Helt otroligt att det bara kan försvinna som över en natt.

Testade en app igår som jag fått tips om när jag läste en blogg om cykling häromdagen. En app som funkade klockrent måste jag ändå säga. Jag cyklar ju nästan alltid själv och det är ju ingen som vet exakt vart jag är. Jag är alltid noga med att tala om vart jag planerar att cykla, men ändå.

Appen visar vart jag är, hela tiden. Just den jag laddade ner heter Glympse. Det finns säkert massor av andra, men det var den här det tipsades om. Micke laddade också ner den. Vet inte om det krävs att båda har den, men tror det är smidigast så. Så delar jag mig själv och han kan följa mig hela tiden. Jag väljer när jag delar hur länge jag vill att min position ska delas och till vem. Jag skapade en grupp i Glympse som bara jag och Micke är med i.

Den spar inte hela sträckan, men det är ju inte heller viktigt. Det viktiga är ju att se vart jag befinner mig i realtid. Dessutom syns hastighet.

Även Micke var ute och cyklade med Glympse igår.

Så himla fiffigt och dessutom är appen helt gratis.

Idag väntar nya äventyr. Jag och Micke ska åka till Pershyttan/Nora för att cykla med Bengt och Annika. Ska bli kul att komma iväg och cykla lite led.

Ha en bra söndag!