Vad händer?

29 mars, 2017 Av Av helenasahlqvist

Det kan man faktiskt fråga sig. Just nu fylls media med att bevattningsförbud införs/eller eventuellt kommer införas i kommunerna runt vår. Det tycker jag är lite skrämmande. Kanske inte bevattningsförbudet i sig. Det har ju inträffat förut. Det är mest tidpunkten för det. Det är bara mars. I mars ska vägar och ängar svämmas över av smältvatten.

När jag var liten hände det titt som tätt att vi åkte till Hasselfors för att se vattnet forsa över Stenvägen. Även hemma på gården forsade vattnet i bäcken så det inte hann igenom trumman under vägen utan forsade över istället. Jag undrar hur det ser ut där nu. Även om bron är borta, så ska ju vattenmängden passera i bäcken.

Dottern utbrister förväntansfullt att ju vattnet faktiskt stiger. Ja, gumman, det gör det, men det är fel vatten. Vi har ingen nytta av det vatten som stiger i haven.

Är det här bara tillfälligheter? Kommer regnet snart? Vad beror det på? Hur länge kommer vårt vatten räcka?

img_2351