Vandring runt Gryten

27 mars, 2017 Av Av helenasahlqvist

Söndag och det bjöds på spontanvandring runt sjön Gryten utanför Degerfors. Jag brukar cykla förbi sjöns södra kant när jag kör långpass, men jag har aldrig gått lederna som finns där.

Lina ville inte med, men Emil drog vi med oss. Det brukar bli bra när han väl kommer ut. Då är han först på stigarna. Inget undantag den här gången. Han sa till och med en gång att det var roligt, fast han inte trodde att det skulle vara det.

Han passade på att fånga några Pokemons, men mesta tiden sprang han upp på stenar runtom stigen. Själv gick jag och njöt mesta tiden. Älskar att vara ute i naturen.

Vi hade med fika och satt med solen i ryggen och tittade ut över sjön. Vi stannade även för ett chokladstopp. Lite mutor måste man ju bära med sig. En chokladbit brukar vara populärt.

Den slingan vi gick, som heter Gryten runt, var 3,8 km. Från den, en bit från start och mål, går en längre slinga på ca 5 km. Går man den missar man inte jättemycket av den fina biten runt själva sjön. Den får vi gå en annan gång.

Leden skulle vara markerad, men det var nog många år sedan. Det gick fint ändå. Flera andra avstickare finns också. Trollstigen är en sådan som vi också får ta en annan dag.