Bärsärk i grönsakshyllan

7 mars, 2017 Av Av helenasahlqvist

Ibland önskar jag att jag vågade använda mer grönt i maten. Vi är, som jag skrivit förut, fruktansvärt dåliga på att äta grönsaker. Det är väl egentligen inte ätandet som det är något större fel på. Vi är dåliga på att tillaga grönsaker. Samt extremt dåliga på att äta frukt.

Det skulle egentligen vara väldigt kul att fixa mer grönsaker. Det blir ju oftast vackert och färgrikt. De gånger vi beställt matkasse har det dignat av grönsaker och även frukt att ha i maten. När kassen är avbokad brukar trenden med mer grönsaker i maten hålla i sig en vecka eller två.

Det som är svårt är att ha fantasi. Det blir oftast samma hela tiden. Koka lite Broccoli till maten eller lite ärtor. Kanske skala ett par morötter och skära dem i stavar. Lite tråkigt alltså.

Igår tänkte jag göra en Lasagne och hälla ner lite ärtor mellan lagren. Det glömde jag helt bort när jag lade ihop den. Däremot kokade jag några morötter som jag mixade och hällde i köttfärssåsen. Ovanpå hela Lasagnen klickade jag ut lite Pesto. Ärtorna kokade jag och hade som tillbehör samt en sallad på Isberg, tomat och gurka. Tråkigt, tråkigt, men jag fick i alla fall med lite grönt och lite fibrer.

Lasagnen blev för övrigt väldigt, väldigt god.

En bild från nätet får symbolisera det vi är fruktansvärt dåliga på.

fruit-2109043_1920