Trokanterit

3 mars, 2017 Av Av helenasahlqvist

Inflammation i ett muskelfäste i höften. Det är vad jag fått, som gör att jag just nu har hyfsat ont i höger höft/lår. Sökte läkare igår och fick faktiskt komma på bara ett par timmar. Fick en grundlig genomgång av höften bland annat och när läkaren tryckte på ett ställe in mot höften gjorde det svinont. 

Läkaren sa även att ”bara” en veckas Iprenkur eller sjukgymnastik inte kommer hjälpa. Det kommer ta lång tid. Om det inte blivit bra/bättre på tre till fyra månader, så blir det röntgen. Blev ordinerad smärtstillande och att ta vidare kontakt med sjukgymnast för regelbunden uppföljning. 

Tillbaka på jobbet googlade jag Trokanterit, och vad fann jag? Jo, precis de symptom jag gått med i flera veckor. Ett skolboksexempel typ. Det är bara en sak som inte är utredd än. Orsaken till överbelastning. Varför jag har fått inflammationen. 

Det får bli till att kontakta sjukgymnasten igen. Få lite mer övningar och kanske råd gällande annan träning. Jag har ju trots allt lite planer för våren och sedan sommaren. Vill bara kolla först, med de som vet, vad jag kan träna och inte. Cykling sägs ju vara skonsamt mot kroppen, men ändå.

Nu ska vi ha en hur bra fredag som helst! Sen helg!!!