Promenad och korvgrillning

20 februari, 2017 Av Av helenasahlqvist

Igår var det söndag och prognosen tidigare i veckan hade utlovat solsken och någon plusgrad. Det visade sig dock inte stämma helt och fullt, men vi hade planerat att grilla korv till lunch. Jag, mamma och barnen valde att gå till Paddtjärn. Pappa, Micke och Anders med minstingen (som blivit stor) tog bilarna.

Vi gick genom skogen och fortsatte stigen mot Lunedsleden. En promenad som går mestadels uppåt och som blev 2,6 km.

Framme vid vindskyddet bjöds det på grillad korv och pinnbröd. Pinnbrödet gick hem hos de flesta.

Glutenfritt på pinnen närmst och ”vanligt” på den bortre. Sen på med smör, kanel och socker. Attans vad gott det blev.

Eftersom bara en bil kom ända fram, den andra fixade inte den brantaste uppförsbacken med blankis, så fick det bli promenad tillbaka igen. Den här gången gick vi vägen, eller rättare, diket. Hade kanske funkat att åka skridskor hela vägen, eller kanske spark. Det var i alla fall riktigt skönt att komma ut en stund och att röra lite på sig.