Att planera är en del av resan

8 februari, 2017 Av Av helenasahlqvist

Igår landade senaste inköpet i brevlådan. En kartbok över Alperna. Jag tummade på den på ett Autohof i somras, men ställde tillbaka den i hyllan igen. Vi hade ju redan flera kartböcker över Tyskland och Europa i bilen. Jag ångrade mig så efteråt. Den Tyska kartan som vi hade med oss var hur bra som helst. Den över Europa var det inte. Skala är A och O när det kommer till att välja en bra karta. Motormännens Europakarta är helt enkelt för dålig till annat än översikt. Tysklandskaratn å andra sidan är snäppet för detaljerad. Lika snabbt som man kommer in på ett uppslag, lika snabbt har man lämnat det.

Nu sitter vi och planerar rutter för fullt. Att planera är minst lika kul som själva resan. Det är resan vi lägger mest tid på. Det är där vi vill få in så mycket upplevelser som möjligt. Så som bi planerat nu, kommer det inte bli någon motorväg alls i Österrike. Vi kommer ta oss på mindre vägar över bergspass och få se så mycket som möjligt. I kartan är det tydligt utmärkt vart det är lämpligt eller rentav förbjudet att åka med husvagn. Eftersom vår husvagn är både lång, bred och tung får vi tänka både en och två gånger på vart det blir mest lämpligt att åka. Det finns även massor av klipp på YouTube där de som åkt vissa sträckor lagt upp filmer. Så kul att titta på och som gör vårt planerande litenlättare. Hade vi sett det förra året hade vi inte tvekat då det stod 16% lutning på en väg vi ville åka. Så nu gräver vi ner oss i böckerna, kollar filmer på YouTube och tiden fram till semestern går alldeles för långsamt…