Motiverad igen

4 februari, 2017 Av Av helenasahlqvist

Förra året ville jag köra ett seedningslopp som gick i Bengtsfors i Dalsland. Ett lagom lopp med start och mål på samma plats. Gillar inte när starten ska var i centrum av en stad och målet i utkanten. Loppet skulle köras i början av maj. När jag väl bestämt mig hade arrangörerna flyttat datumet till hösten. Loppet krockade med SM har jag för mig, därav flytten. Eftersom jag ville seeda och få lite tävlingsvana åkte jag Solstaloppet istället. 

Av en händelse såg av imorse att anmälan till årets upplaga av Dalsland XC precis öppnat. I år går loppet 29:e April. Jag anmälde mig direkt. Så sista helgen i April blir det camping någonstans i Dalsland och cykling på lördagen. Är ju 1:a maj på lördagen så det blir perfekt med premiär då. För både camping och tävling. Så nu blev jag taggad på träning igen. Har varit lite lågt på den fronten en period. 

Passade på att svänga förbi Intersport när jag lämnat Emil hos en kompis på förmiddagen. Tänkte se vad de hade för varianter och priser på dubbdäck till cykeln. Visade sig att det inte fanns just någonting. Är väl lite väl sent på säsongen kanske. Får bli att beställa på nätet istället. Då kan vi dessutom garantera att det blir isfritt inom ett par veckor. Tre månade träning innan första tävlingen och det kan ju faktiskt vara vinter, snö och is i ett par månader till ute.

Fick bli innecykling istället. Passade bra att se på YouTube och Dalsland XC från 2015. Ser ut att vara himla fin bana. 

Idag har jag även pluggat körkortsfrågor på nätet samt varit ute och kört med släpkärra. Att backa gick fint, både rakt bakåt och vid sväng. Jag fick kärran dit jag ville. Behöver dock träna en hel del mer. Går fint så länge jag är på en stor parkering, men är lite trixigare på smal grusväg. 

Ha en fin lördag!