Nytt körkort

1 februari, 2017 Av Av helenasahlqvist

I flera år har av tänkt att jag ska ta körkort för tung släpvagn, BE. Jag har inte vetat när, bara att jag ska. Körkortstillstånd beställde jag i April förra året, men då hade jag ingen plan på att börja då. 

I fredags fick jag för mig, eller kände att nu var det dags. Funderade lite i helgen och ringde runt till Trafikskolorna i måndags för att höra om priser. Det blev City- trafikskola som jag valde. Talade med en man som heter Ove där. Låter fruktansvärt kul, men han var jätte trevlig. Fick massor av tipps på hur jag ska gå tillväga. Det handlar mest om att backa, backa och backa lite till.

Igår var jag där och skrev in mig, fick böcker och kod för att träna frågor på datorn. Det har ju hänt en del sedan jag tog körkort för 19 år sedan. Då var det pärmar vi satt och nötte, nu är det bara att logga in på nätet. 

Till helgen får jag kroka på släpkärra och ut och köra. Blir spännande att se hur det går. Förhoppningsvis klarar jag körkortet i god tid innan sommaren. Kan ju vara bra att få köra husvagnen ifall det blir något. Så kan vi ju turas om lite också.