Älskade skog

16 januari, 2017 Av Av helenasahlqvist

Längtar efter våren. Då ska jag springa i skogen igen, cykla i skogen, vandra i skogen. Jag älskar skog. Älskar att susa fram på en fin stig eller körväg på cykeln genom skogen. Det är en härlig stämning i skogen. Där finns ingen stress, inga måsten. Det är bara att andas in frisk luft och njuta, stressa av.

Vi har det bra i Sverige. En stor del av landet består av skog och vi får alla använda den och njuta av den. Det finns ingen som kan komma och jaga bort oss från att ta en promenad i skogen, plocka bär eller svamp där. Vill vi vara alldeles ensam i skogen så har varje svensk runt 2,5 hektar att ensam ströva runt i, om vi skulle dela upp den. Trots det är det inte total vildmark, skogen är inte så långt bort. Vi behöver inte gå i flera dagar för att komma till den mest orörda natur. Den kan finnas precis runt hörnet.