Sugen på race

3 januari, 2017 Av Av helenasahlqvist

Som jag är sugen på att tävla. Hade bara tänkt göra två tävlingar 2017, men suget efter mer börjar sakta komma. Det är ju faktiskt en ganska härlig stämning på tävlingarna. Bara det att tömma all sin energi på ett och samma ställe. Trycka ut det där lilla extra och så är man helt slut efteråt. Efter Solstaloppet var jag helt väck hela kvällen. En sån där skön känsla av väckhet och matthet. Man vet att man gjort något bra och bara njuter mitt i tröttheten. Den känslan vill jag åt. Klarade faktiskt Vasan bättre. Jag var trött då med, men jag orkade i alla fall med kvällen. Vi grillade oxfilé som vi åt i husvagnen och regnet öste ner utanför. Kanske den godaste köttbiten jag någonsin ätit. Så mer sånt.

Nu kan jag bara inte komma fram till vilket lopp jag ska åka. Givna valet var att åka Solstaloppet igen då det går i Karlstad som är relativt nära. Det kunde jag glömma rätt snart då det går en vecka senare det här året än det gjorde förra. Det är vår första helg på semestern och då planerar vi att vara en bra bit på väg på resa genom Europa. Billingeloppet går tidigt, i mitten av maj redan. Det är bara det att det är över 7 mil. Pallar jag 7 mil i maj? Sen går Långa Lugnet i slutet av maj och Rallarloppet i början av juni. Rallaroppet hade varit kanon, men start och mål är inte på samma ställe. Jag gillar när lopp går runt, det kräver inte så mycket av servicepersonalen (familjen ;)). Att åka alla tre är inte aktuellt, så jag måste försöka bena ut det här. 

Bilden ovan är från Solstaloppet. Så kul, så skitigt men ändå sån himla tur med vädret. Det regnade när vi åkte till Karlstad, men lagom tills loppet skulle sätta igång kom solen. Första varvet var lerigt som bara den, men sen torkade det upp. Så mycket har hänt sedan dess vad gäller styrkan och orken. Den här tävlingen genomförde jag mindre än en månad efter min galloperation. Bara det, att vara igång så snart efter en sån operation och tävla. Helt ok enligt läkaren i alla fall. Däremot fick jag slopa cyklingen jag tänkt till Hagfors innan midsommar. Jag planerar faktiskt att genomföra den i år. Vi får se om det passar med jobb och så bara. 

Ha en bra tisdag!