Annandagscykling

27 december, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår hade jag bestämt mig för att jag skulle ut i skogen och cykla. Jag tvekade in i del längsta för precis efter lunch började det regna och blåsa. Bestämde mig ändå för att trotsa vädret och ge mig ut. Hade tur och fick faktiskt uppehåll.

Planen var teknikträning på stigar bakom huset. Jag behöver träna en hel del på mitt självförtroende när det kommer till att cykla tekniska partier. Körde ju Solstaloppet i somras och det gick galant. Då körde jag dock inte med SPD vilket gör det tekniska lite enklare. I alla fall för mig som inte vågar fullt ut. Att sitta fast i pedalerna när man känner att det börjar barka åt skogen är inge vidare. Då gäller det att vara kvick i att klicka loss. Där är jag inte riktigt än. Sen kan man ju försöka ramla mjukt också. Inte heller där är jag än. 

Blev ingen lång träningsturneringen direkt. Började cykla genom skogen till Kyrkvägen och var helt slut innan jag nådde första lilla toppen. Fick stå en lång stund och flåsa innan jag tog mig an första utförsbacken. Den gick faktiskt över förväntan, men det slog stopp i diket innan Kyrkvägen. Körde rakt över vägen och tog anslutningsstigen till Lunedsleden. Har sprungit där några gånger och det ser ut att vara en perfekt cykelstig. Fick gå en bit i början där det är alltför stenigt och bökigt, men sen var det bara att cykla. 

Vände när jag kom fram till kalhygget. Knäppte bilderna nedan och gav mig utför berget. Det var roligt. Jämt bra underlag och lagom med svängar. Får helt klart bli fler gånger jag tränar där. 

Nu har jag även börjat planera lite smått i huvudet inför 2017. Väntar bara på att ljuset ska återvända på kvällarna. Sen ska jag ut och cykla mer. Se till att jag får många mil i benen innan Vasan i augusti. Öka tempot på distanspassen och se till att träna något pass teknik i veckan. Ska också försöka finna mod att ge mig ut med någon av alla cykelgrupper som kör. Lutar väl mest åt Onsdagsgruppen. Det får dock vänta tills det blir ljust på kvällarna igen.