Mål 2017

18 december, 2016 Av Av helenasahlqvist

Målen inför 2017 börjar klarna lite. Det går ju alltid lite bättre att träna om man har ett konkret mål. Att målet sen är mätbart och jag själv kan påverka hur det kommer gå är ju perfekt. 

Jag har beslutat mig för att det blir en repris på Kilsbergen Trailrun i september. 14 km Bergslagsled med massor av branta backar både uppför och utför. Det blir till att träna massor av backintervaller innan dess, på stig. Det kommer jag ha nytta av i cyklingen också. Backintervaller ger starka ben och bättre flås. Mer löpning i skogen får det bli. Nu vet jag ju precis hur banan ser ut så det kommer göra förberedelserna mycket lättare.

Detsamma gäller ju Cykelvasan. Jag vet precis vad som kommer krävas av mig där och vad jag hade strul med sist. Jag måste börja stärka ryggen för att orka hela vägen. Redan efter Oxberg började ryggen ge upp sist och att åka tre mil med en rygg som skriker av smärta är inte skönt. 

Nåja. En dag i taget, idag får det bli lite lätt löpning i skogen medan det är ljust.