Lördag morgon…

17 december, 2016 Av Av helenasahlqvist

Lördag morgon och jag kan inte på något vis sova. Det är så typiskt. Hela veckan känner jag en längtan till helgen då jag minsann ska sova lite längre på morgonen. Vaknar ändå samma tid som vanligt, trött, men oförmögen att somna om. Till slut är det bara att resignera och gå upp. Samtidigt tycker jag det är skönt att vara uppe i tid. Dagen blir lång och jag får massor gjort. Intar dagens hela kafferanson innan frukost och sen är det fullt ös. Idag är inget undantag. Har tänkt städa hela huset inför julen och lite kalas imorgon. Bara våra föräldrar som kommer, men i alla fall. Ska ut i skogen och se om jag får tag på lite mossa också, om det inte finns i gräsmattan bakom huset vill säga. Köpte tre Hyacinter häromdagen som jag tänkte piffa till med lite mossa. Förhoppningsvis sprids doften av Hyacint i huset snart. Den tillsammans med lukten av färsk gran är de dofterna jag starkast förknippar med julen. Igår ska vi försöka få fatt på en riktig gran. Förra året hittade vi ingen lämplig. Det fanns på typ ett ställe, men de var så täta att vi hade fått lagt pyntet på granen. Inte snyggt!

Det roliga med julen är alla minnen. Om jag sätter mig och tänker tillbaka på jular när jag var yngre så kommer minnena. Jag minns inte nödvändigtvis sakerna jag fått. Det jag minns är tillfällen. Jag minns när vi på julaftons förmiddag åkte till min farbror och fikade. Det gjorde vi inte så många år, men det var en tradition som började när farmor gick bort. Eller egentligen började det nog året inna. Vi var i vanlig ordning och önskade farmor en god jul innan hon skulle vidare till min faster och fira med dem. Då träffade vi min farbror på hemmet som undrade om vi ville komma förbi och ta en fika. På den vägen är det. Ett spontant tillfälle som är det jag minns bäst. 

Igår slog spontaniteten till igen. Har inte tänkt mycket på vad vi ska göra på nyårsafton än. Har firat en del med Lindbergs, så jag slängde iväg en fråga till dem om de Adde några planer. Det hade de, så då funderade vi en stund på om vi kunde hitta på något annat skoj. Det slutade i att vi bokade två nätter i Göteborg på hotell Heden. Ska boka tåg dit med är det tänkt. Ska bli mysigt att komma iväg en sväng och hitta på något. Har planerat att vi ska gå på Universeum på dagen på Nyårsafton. Vart man ska äta sen på kvällen får vi se. Lina sägen Jensens Böfhus, men jag vet inte om det känns så festligt direkt. Fast å andra sidan kan jag lika gärna äta på en hamburgerrestaurang. Det har ju inte så stor betydelse, bara vi blir mätta. 

Marängbak blev det i torsdags också. Fick två äggvitor över när jag gjorde köttbullar i tisdags, så då passade jag på. Är ju ganska smidigt att baka maränger. Hade lite för hög värme i ugnen bara så de blev lite bruna på topparna. Smaken var det däremot inget fel på. 

Nähä, kanske dags att börja fixa lite. Nog för att klockan bara är sju, men kafferansonen är intagen och jag är ju vaken, så…

Ha en bra lördag!