Vinterlöpning igen

4 december, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår gav jag mig iväg på min lilla löprunda. Hade ingen plan på hur jag skulle springa, men det kändes lätt så jag löpte på. Har ju minnrunda på tre kilometer runt byn och det är bara att välja åt vilket håll man ska springa just den dagen. Igår blev det ”innervarv”. Det betyder att värsta backen kommer efter ca 500 meter. Jag höll samma höga tempo uppför backen som jag startat med och tänkte att jag går när jag kommer upp på asfaltsvägen och det planar ut. Väljer ändå att fortsätta springa för det går ju faktiskt lättare när det vänder neråt igen. Passerar en kilometer och tiden blir runt 5:37. Då är det bara att bita ihop och se hur långt det håller. Hornen kommer fram ur hårbotten i pannan och blicken fokuserar en bit framför fötterna. Tar mig förbi två kilometer och har hållit tempot. Har varit nedför sedan förra kilometermarkeringen. Nu väntar sista kilometern som är både uppför och nedför. Fokuserar bara på att sätta ena benet framför det andra och försöka hålla ett jämt tempo. Orkar med nöd och näppe hålla ihop ända in i mål och stannar klockan. Snittar på 5:36 och är grymt nöjd med min insats. Är helt slut och sitter en lång stund på huk på garageuppfarten och bara flåsar. Jag vet inte när jag sprang så snabbt senast på samma sträcka. Nu var det dessutom snö dock ingen fara för is. Det är perfekt underlag att springa på om man bara har vanliga löparskor och det är vinter och snö. 

Det var min stora prestation igår. Samtidigt hade Micke det lite struligare. Försökte lokalisera ett missljud i Renaulten. Det har gnisslat och tjutit under motorhuven ett bra tag. Han tog bort en rem, men oljudet var kvar och kunde lokaliseras till området kring kamrem och vattenpumpen. Då var frågan om han skulle skruva bort mer och se vad som var fel eller skruva ihop och låta bilen gå till skroten. Vi valde det sista. Kamremmen bytte han förra året och det tog en hel helg. Så kostar det ju en del att byta den med alla tillbehör, så det är helt enkelt varken värt arbetsinsats eller pengarna. Bilen går väl några mil till eventuellt.

Idag ska vi nog ändå försöka åka till Örebro och titta på en annan. Dividerade fram och tillbaka igår om vad vi ska ha istället. Kom fram till att det får bli en Volvo V70 modell äldre än den vi har som ”första” bil. Hittade en på en firma i Örebro som såg riktigt fin ut. Den kan ju vara såld idag, men vi tänkte i alla fall försöka åka och titta på den. Fanns en till i Örebro, men den hade inte samma utrustning som den första. Bra att ha lite alternativ i alla fall. Vi får se vad det blir.

Ha en fin söndag!