Restfest

20 november, 2016 Av Av helenasahlqvist

Idag får vi nog kalasa på lite rester. Hade Lindbergarna här på middag igår kväll och fick massor av mat över. Jag hade gjort en långlagad rådjursstek i ugnen med potatisgratäng till. Rådjurssteken var stor, så den räcker till många personer till. Två dygn hade rådjuret marinerat i en flaska rödvin och såsen som gjordes av vinet är bland den godaste jag ätit. Kan bero på att smaken av vin var mild. Jag är ingen vinfantast direkt. 

Jag hade som plan, när november började, att hålla nere matsvinnet för november. Jag har ju tidigare haft perioder då jag minskat soporna med fantastiska resultat. Nu tyckte jag att det var matens tur. Sjukhusvistelse ändrade dock den planen, då vi knappt varit hemma på drygt en vecka. Nu får jag ta den utmaningen i december istället. December är ju en riktig matätarmånad så det passar ju ganska bra. Återkommer till det nästa helg då december är lite närmre. 

Idag ska jag ägna mig åt att lägga kantsten mellan huset och garageuppfarten. Annars blir det rätt lugnt. Kanske ett träningspass innan kvällen, men det får bli ett kort i så fall.