Saker i drivor

18 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Jag har börjat rensa. Pratade med Mallan i helgen om hur mycket saker man har som man aldrig använder. Alla de här sakerna är ju med och skapar oordning och oordning skapar ju irritation och stress. Det känns som det är dags att göra någonting åt saken.
Jag kan ju inte ta bort allt på en och samma gång. Det har jag inte riktigt lust och energi till. Det är ju bra att dela upp saker i mindre mål, så det tänkte jag göra.

Om jag tar bort en eller två saker som stör mig om dagen i en månad, så borde det kännas lite bättre sen. Jag började med att ta bort en teflonbelagd gryta igår. Den har vi inte använt sedan vi bytte spis för den är inte helt plan i botten. När bytte vi spis då kan man undra. Ja, det är väl säkert tolv år sedan. Har vi inte använt grytan på tolv år kommer vi ju säkert inte använda den på tolv till. Får se vad jag ska plocka bort idag när jag kommer hem.

Sen måste jag försöka och inte införskaffa nya saker också. I perioder är jag riktigt duktig på att köpa ”bra att ha” saker. IKEA är en farlig affär när det kommer till sådana inköp. Det lyckas alltid slinka med något som inte är så himla nödvändigt. Jag tror i grund och botten på ”minskad konsumtion”. Vi måste börja konsumera mindre. Å andra sidan skapar konsumtionen jobb. Kanske börja fundera över sättet att konsumera. Det finns massor man kan klura över. Jag ska i alla fall lämna Emils urvuxna kläder till en secondhandbutik här i stan. De skapar sysselsättning om än till stor del ideellt och överskottet skänks till välgörenhet. Vi har faktiskt fyndat några saker i den butiken. Ett par oanvända slalompjäxor till Emil för 60:-, en gjutjärnsstekpanna och två mackjärn (ett fick Stangvik av oss). Kanske ska ta och skänka mina bortplockade saker dit. Utom grytan då, för den är inte riktigt hel…

Ha en fin tisdag!