Annan typ av träning

17 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Helgen har ju ägnats åt lite alternativ träning. Kan ju tyckas att jag inte tränat över huvud taget, men arbetet jag utfört i helgen har satt sina spår. Både på tomten som i kroppen. Överkroppen är helt öm på sina ställen, musklerna har verkligen fått jobba om man säger så.

I flera år har vi pratat om att vi vill utöka parkeringen vid huset. Dels för att få plats med cyklarna på ett vettigt sätt, men också för att eventuellt kunna baxa in husvagnen. Sen närmar sig tiden då barnen ska ha Epa och senare bil. Yta behövs om man säger så. Bor man på landet är inget annat att vänta.

En förebild är ju alltid kul att ha. Om inte till nu, så för framtiden. ”Hur såg det egentligen ut?”

Började med att såga bort stocken mellan plattor och grusgång. Emil var med och tyckte det såg extremt kul ut med elkedjesågen vi har. Den är fruktansvärt effektiv. Körde nog i en sten och lite för mycket lera, men får ta och fila till den någon dag.

Sen skulle alla skifferplattor lyftas bort. Lade dem bara i en hög i ena kanten. Skiffer är otroligt tungt. En av plattorna orkade jag inte lyfta, så fick hämta lite material så jag kunde rulla bort den.

Hann gräva lite grann i lördags. Tillräckligt för att upptäcka att det på en spad-djup låg ett stabilt lager grus. Hade förväntat mig att få gräva flera decimeter så vi skulle kunna fylla på med bärlager och sen toppa med gårdsgrus.

Igår grävde jag ur resten och beslutade mig för att fortsätta i linje med huset. I slutändan ska det vara en rak linje från huset mot granhäcken. Det får vi dock ta någon annan gång. En ska i taget får det bli. För jag räknar med att det inte är bottnat med grus så jättelångt ut från huset. Det beror i och för sig på hur långt de behövde komma in med lastbilar när modulerna till huset sattes upp.

Gräset kunde jag skala av och rulla ihop. Nu är det bara att hitta ett ställe för att lägga ut det. Har gott om svackor på tomten att fylla, men vart ska man börja?

Skifferplattorna fick jag kärra iväg och lägga i et hörn av tomten. Så helgen har ägnats åt riktigt kroppsarbete. Vet inte hur många kilo jord och sten jag lyft och kört runt med i helgen. Det känns i alla fall i kroppen och jag har badat i svett. Riktigt roligt har det varit också. Är ju kul att se att det kommer bli hur snyggt och praktiskt som helst när allt är klart.