För lite fritid…

14 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Eller kanhända för många fritidsintressen. Jag önskar att jag hade mer fritid, men jobbet gör ju å andra sidan att jag kan göra något av min fritid.

Överst: Hemodlad majs och morötter. Underst: Camping i Kroatien, Cykling, Närproducerat

Fick frågan häromdagen hur det gick med utbildningen. Brukar få samma fråga från mina kollegor lite då och då. Vad svarar man på det? Det går ju inte så himla snabbt framåt kan man väl säga. Eller som som jag svarade sist jag fick frågan: Jag har nog för många fritidsintressen.
Jag tycker ju att utbildningen är kul. Att få lära sig något är ju alltid givande. Jag skulle kunna tänka mig att gå steget längre och forska i något. vet dock inte vad det skulle kunna tänkas vara, men inte företagsekonomi som är min inriktning just nu i alla fall.

Skolan har blivit lidande när annat är roligare. Trädgården har alltid varit en stor del av mitt liv. I alla fall sedan vi flyttade ut på landet. Här finns förutsättningarna att odla, och det i massor. Det finns inte mycket som gör mig så vardagslycklig som att gå ut i trädgården och äta en jordgubbe direkt ur landet. Detsamma gäller när jag får dra upp den första potatisen för året, eller på senhösten dra upp en brandgul morot som är hur krokig som helst. Jag älskar att spendera några timmar i trädgården. Det är där jag rensar mina tankar. Kan inte tänka på så mycket annat när jag står med jord till armbågarna eller gräver ur en stinkande kompost.

Senaste året har träningen tagit allt mer plats. Jag började motionera förra året på semestern. Sedan dess har jag hängt i. Det är inte lika regelbundet längre och nu kan det gå några dagar mellan passen, men det är något jag fortfarande brinner för. Under förra hösten anmälde jag mig till Cykelvasan och nu är jag riktigt fast. Nu vill jag utvecklas än mer, få mer ork och få mer kraft.

Jag brinner dessutom för vår planet. Kan inte säga att jag gör allt för att leva ett hållbart liv. Det finns utvecklingspotential om man säger så. Jag försöker dock och gör nya bra val hela tiden. Jag funderar mycket på det. Vad man mer kan göra för att lämna så lite avtryck som möjligt till kommande generationer. ”Lämna den som du själv vill finna den”, typ. Jag skulle vilja utveckla det än mer, solenergi, el-bil, bara äta hemodlat som Sara som har Skillnadens trädgård. Äta enbart närodlat, åka kommunalt (går ej hos oss på landet just här). Om några år, när jag inte längre behöver hämta och lämna på fritids, kan jag börja cykla till jobbet. Jag har ju faktiskt inte så himla långt dit.

Sen har jag ett stort intresse för att resa. Nu har vi lugnat ner oss lite, men för ett par år sedan hade vi över 60 husvagnsnätter på ett år. Det är två månader i husvagn. Det var under åren vi vintercampade i Säfsen. Dessutom åker vi väldigt många mil sommartid. Vi campar inte bara i närområdet om man säger så. Att se oss omkring och upptäcka nya platser är en stor del av det vi ser som livskvalitet.

Hade jag haft mer tid hade jag ägnat mig en hel del åt fotografering och redigering. Dessutom tycker jag det är extremt kul att bygga hemsidor. Det är ju tur att jag är nästintill totalt ointresserad av mode och inredning.

Nej, jag önskar att jag hade lite mer tid till fritid. För jag vill ju egentligen inte försaka något av de intressen jag har. Jag vill ju inte att familjen ska komma i kläm för att jag vill träna eller pyssla i trädgården.