Den perfekta hetsen

10 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Jag kan tycka att den bild som målas upp på nätet ibland är aningen för perfekt. Därför är det så skönt när någon vågar frångå den ”perfekta koden” och ärligt beskriva den vardag många av oss faktiskt har. Risken på nätet, i bloggar och på Insta och Facebook, är ju att det retuscheras en del, både i bild och i text.

Jag kan bli lite trött på denna perfekt-hets. Bloggar jag tidigare följt har jag helt slutat läsa för att det ”är för bra för att vara sant”. Våga visa en riktig bild av tillvaron istället. Var så skönt att se ”Wahlgrens Värld” häromdagen. En totalt opolerad bild målas upp och jag gillar det skarpt. Tack för den ohetsen och humana sidan av mänskligheten.

Min egen tillvaro är så operfekt det nästan kan bli. Jag har inget glamoröst jobb, jag har inget glamoröst hus, jag har ingen glamorös bil, ja listan kan göras lång. Huset är från åttiotalet och alla rum är inte omtapetserade sedan dess. Köket ska vi inte tala om hur omodernt och slitet det faktiskt är. Det är inte ens vad som kan kallas charmigt. Så där som gamla sekelskiftes hus kan vara. Nej, det är rent omodernt slitet.

Vi har mat på bordet varje dag, men det är ”vanlig” mat. Falukorv, makaroner, pannkaka, pannbiffar. Vi äter inte ens grönsaker varje måltid, fast det skulle vi behöva.

Kanske skulle ta en vecka och visa upp den opolerade bilden. Med glimten i ögat givetvis, ingen vill höra gnäll. En operfekt, ognällig sida av nätet, den skulle vara rolig. Kanske man rentav kan lära sig någonting av den.

Ha en operfekt måndag!