Med siktet mot Vindkraften

9 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Det är ju ibland väldigt bra att ha tydliga mål när man är ute i skog och mark. Igår visste jag precis vart jag ville cykla, men visste inte hur jag skulle ta mig mellan punkt B och punkt C. Jag har hittat en jätterolig väg att cykla. Det är en gammal huvudväg, tror jag i alla fall för det står gamla avståndsstenar i skogen. Den slingrar sig ner i dalar och uppmålat berg, är grusbelagd och riktigt rolig att cykla. Problemet är bara att jag helst vill komma runt när jag åker. Inte köra fram och tillbaka. För några veckor sedan åkte jag samma sträcka och gick genom skogen på ett ställe. Det var dock inget bra ställe att gå på. Envis som jag är ville jag se om det fanns ett annat ställe att gå på. 

Det gjorde det nog inte. Det började bra, men på slutet var det bara skog jag klev genom. Inga stigar någonstans. Tog i alla fall sikte på ett vindkraftverk en bit fram. Där visste jag att jag skulle komma fram, för vindkraftverken har jag cyklat förbi tidigare. 

Efter kraftverken var det fin cykling hem igen. Hade dock ingen större fart i kroppen. Kände att det nog låg ett virus och pyrde i kroppen. Kan vara därför som jag inte haft minsta träningslust senaste veckan. Fick ändå runt två timmar i benen vilket är välbehövligt. Har som mål att pressa ner tiden på nästa års Cykelvasa till under fyra timmar. Ett rätt rimligt mål för mig tror jag. För ett år sedan låg jag långt efter min nuvarande kapacitet, så det känns himla bra. Är så lätt att stirra sig blind på den känsla man har just nu och inte reflektera över den utveckling man faktiskt åstadkommit.

Ha en bra söndag!