Lite trädgårdstid

6 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår hade jag bestämt mig för att vara ute när jag kom från jobbet. Vill ta vara på dagsljuset så mycket det bara går nu. Har lite saker jag vill fixa i trädgården innan vintern. Det lilla trädgårdsland vi har vill jag gräva igenom ordentligt. Det har jag inte gjort på flera år. Jag började med att ta upp den sista potatisen. Var inte många jag hittade som inte var gröna. Det har varit ett svårt trädgårdsår. Ärterna kom inte upp alls, det har varit kallt i maj och dåligt med regn under hela sommaren. 

Majsen kommer jag kunna skörda om en vecka eller två. Det blir två ordentliga kolvar och ett par små. Nästa år får jag se vad jag prioriterar i landet. Kanske bara potatis. Vi får se. De senaste åren har vi varit borta så många veckor mitt i sommaren att det är svårt att odla annat. Sen har annat kommit mellan. Det är roligare att dra en sväng på cykeln än att rensa ogräs.