Karlstad Trailrun 2016

2 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår var det tävlingsdags igen. Var inte så jätte sugen på att springa, men det skulle säkert ändra sig. Vi åkte mot Karlstad och jag tyckte att bilen slingrade sig väldigt. När vi saktade in vid Bryngfjorden slalombacke så lät det bra konstigt om bakvagnen. Inte så märkligt då vi tydligen åkt med punka. Det var bara för Micke och Emil att börja byta hjul. Vi har tydligen punkteringsfria däck och det betyder tydligen att man kan åka rätt långt med punka. Är ju skönt att slippa stå på en större väg och byta hjul. 

Lina och jag gick för att hämta nummerlappar och chip. Hon som varit supernervös vid frukost tyckte bara att det skulle bli kul. Vi tittade mot starten och bävade för slalombacken som vi skulle springa uppför. Jag cyklade uppför backen två gånger under Solstaloppet XC och vet hur jobbigt det var. Nu skulle jag springa uppför.


Lina startade och de längst fram bara susade iväg. På mindre än sex minuter var första barn imål. Deras bana var 1,6 km. En nöjd Lina kom imål och fick sin medalj, ändå något besviken över att det var så kort. Hade hon vetat att det inte skulle vara längre hade hon klämt i lite till. 

Min start gick klockan två. Hamnade mitt i startgruppen och fick springa på uppför slalombacken. Tog i så hårt att jag till slut fick gå sista biten mot toppen. Mitt lopp skulle vara 6,5 km. Jag blev passerad av rätt långa och passerade några få. När slalombacken väl var distanserad så var löpningen rätt lätt. Inte några större backar vare sig upp eller ner. 

När jag sprungit 4 km var jag rätt sliten och hade fått grymt håll, men försökte bita ihop. När det var femhundra meter kvar började jag fundera för såg inte tillstymmelse av slalombacke någonstans. Kände dock igen mig från sommarens MTB-lopp. Så till slut, efter sju kilometer började det gå nedför igen. I mål hade jag sprungit 7,5 km och samtidigt säger kommentatorn i mål att ”Som ni märkt var första varvet lite längre än förra året”. Jo jag märkte det. 

Nöjd med mitt lopp ändå. Slutade på tiden 44.57:00. 

Lina är helt inställd på att hon ska tillbaka och klå sin tid nästa år. Bra inställning tycker jag.