Strava

30 september, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår fick jag åka hem efter en halvtimme på jobbet. Dottern ringde och hade blivit magsjuk. Så gårdagen spenderades framför YouTube för min del. I alla fall förmiddagen. Det gjorde inte så himla mycket. Ibland är det skönt att varva ner lite och inte tänka alltför mycket. Jag kollar mycket på klipp från GMBN (Global Montain Bike Network). En blandning av klipp om olika saker, från teknik och mekning till tips om cykelleder och träning. I ett avsnitt visar de olika sätt att hitta nya ställen att cykla på. Ett av tipsen var Strava Heatmap. Strava är en app eller en community där cyklister och löpare kan registrera och logga sin träning. Utifrån den loggningen har de sammanställt hur frekvent användarna använder vägar och leder. Se skärmklippen nedan. 


Ju mer lysande blått, ju mer frekvent är användandet. Zoomar jag in på min omgivning syns resultatet nedan. 


De vägarna jag brukar cykla är väldigt lysande. Jag ser även en del vägar och stigar som jag vet finns, men som jag inte testat än. Det är nog bara att köra. Det är kul att se att fler har åkt där jag brukar åka. Just nu är det data från 2015 som sammanställts. Ska bli kul att se hur det kommer se ut 2016 eftersom cykelsporten bara ökar och ökar. 

Sen eftermiddag igår var jag ute och tränade lite teknik. Hade beställt nya pedaler som var vändbara till cykeln. De var inge bra alls. Om det beror på att det inte var Shimano vet jag inte. De passar bättre på motionscykeln. Satte på mina vanliga klickpedaler och cyklade lite i skogen bakom huset. Satte dem i lättbutlösande läge för jag måste bli mer säker med pedalerna. Sen tränade jag lite stillastående. Att hålla balansen på en stillastående cykel är ju inte det lättaste. Övning ger färdighet heter det ju, så det är bara att ligga i med träningen. 

Ha en bra fredag!