Ordning och reda

15 september, 2016 Av Av helenasahlqvist

Nu när jag är lite förkyld kan jag ju fixa med sånt som jag inte riktigt hinner innan. En arbetskamrat har gått med i en ordning och redautmaning vilket jag tyckte lät lite intressant. Hon får ett mail varje morgon med dagens utmaning. Något som ska ta mellan fem till femton minuter att genomföra. När en månad gått är det meningen att det ska vara ordning och reda i hemmet. 

Jag googlade det självklart och hittade faktiskt dagsutmaningarna på YouTube. Tyckte nog mest personen i fråga försökte sälja in en bok hon har skrivit så jag tröttnade på att kolla klippen. Nåja, man kan utföra samma sak på egen hand. Så svårt är det faktiskt inte. Det är bara att bestämma sig för en sak att göra varje dag, sen fixa den. Då menar jag inte att städa hela köket, nej, kanske bara en av lådorna i köket en dag. 

Läste någonstans på nätet att vi äger alldeles för mycket saker. Jo, jag vet redan det. Är lätt hänt om man säger så. Tänk om man inte gjort alla de där ”det är bra att ha”-köpen. Undra hur mycket pengar man hade sparat då? Köket är nog värst här hemma. Har säkert över hundra saker som vi aldrig använder. Det kanske ska få bli dagens utmaning. Släng fem saker i köket som jag aldrig använder.

Kan ju börja leta igenom nedersta lådan som ser ut så här


Får bli kvällens fix, snart är det jobbdags.