Takbyte

11 september, 2016 Av Av helenasahlqvist

Ibland tar saker och ting lite längre tid än planerat att få till. Vi har behövt byta tak på lekstugan i flera år. Det skulle egentligen kommit på tegel eller plåt på den så snart vi fått den. Det drog dock ut på tiden och taket har blivit rejält fuktskadat. 

Igår tog vi bort poolen och körde den till tippen. När den var lastad på kärran gick jag av en händelse förbi lekstugan. Sa till Micke att det skulle vara så snabbt gjort att byta det där taket. Sagt och gjort. Under tiden han slängde grejer på tippen så tittade jag ut vad vi behövde för material. Sen bar det av in till stan för att få fatt i allt och hem igen. Rev av taket på en av sidorna och käkade sedan lunch.


Efter lunch började vi spika upp ny panel på taket. Micke stig på trappstege inne i stugan och jag på en bänk utanför. Grymt kul att spika igen. Var så himla länge sedan jag gjorde något vettigt med en hammare. På mindre än 40 minuter var en sida klar och vi tog en kopp kaffe. 


Sen rev vi andra sidan och spikade upp den med. Det gick nog snabbare. Det som tog lite tid var att fixa till det som kom sen. Trekantslist längst ut på taket och en lust längst ner mot takfoten samt fortplåtar. 


Vi slängde en pressening över så det inte ska bli blött och idag ska vi lägga på papp. Sen får vi fixa plåt någon dag och lägga på det med. Lika bra att fixa klart på en gång.