Kilsbergen Trailrun

6 september, 2016 Av Av helenasahlqvist

I söndags var jag anmäld till Kilsbergen Trailrun. Ett terränglopp på 14 km som går på Bergslagsleden. Start och mål var i Ånnaboda och vi vände vid Suttarboda. 

Jag ställde mig nästan sist i startledet. Hade inga planer på att springa snabbare än nödvändigt. Målet för dagen var att komma i mål. Starten gick och ledet började röra på sig. Tempot var rätt hyfsat trots att det var rätt trångt. Dryga kilometern sprang vi på asfalterad bana runt Ånnabodasjön innan vi vek in i skogen på Berslagsleden. Första biten var rätt lätt, sen kom klättring uppmålat Falkahöjden. Då hade jag redan gått periodvis, någon minut max åt gången. Resterande bit mot Suttarboda var ganska lätt att springa, men jag tyckte ändå att det kändes långt. 

I Suttarboda stod hejaklacken och peppade. Stannade till och drack ordentligt i vätskekontrollen. Sen bar det av mot Storstenshöjden. De som kom om när jag stått still kom jag rätt snart ikapp och kom även om dem. Så där gjorde jag nog ett klokt val, att stanna till och samla lite krafter. Vid Storstenshöjden gick jag, uppför hela backen till Storstenen. Hade inte krafter kvar att springa. Det var långt och det var brant. Sen var det nedför resten av vägen. Hade inga krafter kvar till någon spurt direkt, men joggade ända in i mål. 

Så nöjd med tiden runt 1:50. Så lite som jag tränat på löpning senaste året så är det helt ok. Får se om det bli repris nästa år. Nu ska jag i alla fall vila ett par dagar, sen blir det fult ös på MTBn. Långpass till helgen hoppas jag hinna med…