Ekvationer

30 augusti, 2016 Av Av helenasahlqvist

Nu när Lina börjat femte klass börjar även matten bli lite krångligare. Hon fick med sig läxa hem över helgen för hon missade en lång lektion på grund av en tandläkartid. Hon skulle lösa ekvationer. Det fanns ingen genomgång i boken på det, så jag antar att det är repetition från förra året. Eftersom hon inte kom ihåg hur man löste dessa så fick jag bistå. Jag har kolla på hur man gör, men började fundera på sättet jag löser dem på. Är det samma sätt som när vi gick i skolan? Jag vill ju inte lära henne ett krångligt sätt om det finns en annan variant.

Jag visste att jag sett en bok för något år sedan på Ica Maxi hä istan. En bok för föräldrar och hur man ska hjälpa sina barn med Matten. Jag åkte och köpte den. Kommer nog få mer nytta av den framöver ändå. Vi löste ekvationerna och jag försökte förklara hur och varför, men inser att någon pedagog är jag inte. NästA gång får det kanske bli en kombination med bok och Youtube. Youtube hjälpte mig massor när jag pluggade in C-Matten på KomVux.