Cykelvasan 90 2016 – inför loppet

18 augusti, 2016 Av Av helenasahlqvist

Tänkte att det var dags att summera helgen. En helg som blev så himla bra. 

Jag har ju tränat i över ett år. Började på semestern förra året då jag kände att det var dags att komma iform. Då var ju inte planen att jag skulle cykla nio mil igår direkt. 

Det var först under hösten som jag beslutade att jag ville åka. Pratade med Micke som tyckte det lät som en bra idé och anmälde mig. Sedan dess har jag tränat.

Jag satte som mål att jag skulle träna 100 timmar på cykel innan Cykelvasan. Det var ett uppnåeligt mål enligt mig själv och jag hade många månader på mig att träna. Kom efter ganska så snabbt då det inte gick att cykla som jag planerat när vintern kom. Kändes även tungt i början av våren. Det var kallt och halt och regn och rusk om jag minns det hela rätt. 

Sen kom jag igång ordentligt, men bromsades av min gallblåsa. Från att inte känt någonting så skulle den bort illa kvickt eft blott ett gallstensanfall. Skönt så här i efterhand, men jag såg bara missad träning i drygt en vecka. Efter en vecka var jag dock igång med träning igen. Lite lugnare, men ändock träning. Min planerade långtur till Råda fick vänta. Fick några fina mil i benen i Råda ändå. Riktigt fint att cykla där. Dels på skogsvägarna, dels på Klarälvsbanan. 

Första tävlingen, i Karlstad, gick av stapeln. Spännande att vara med, men jag var inte jättenöjda med resultatet just då. Tyckte jag kom långt bak i resultatlistan. Fick ont i ryggen mot slutet och funderade på hur jag skulle orka över nio mil.

Tog långsemester till Medelhavet, utan cykel. 


Så kom dagen då Cykelvasafesten började. Jag var svinnervös. På fredagen åkte vi till starten för att kolla lite på de som körde öppet spår. Jag ville se lite hur det funkade inför lördagen. Vi ville se hur lång tid det tog att åka dit från campingen. Lyckades hitta grannen som skulle höra och önska honom lycka till. 

Vi åkte till Lindballen efter lunch för att hämta ut nummerlapp och kolla lite på mässan. Spöregn gjorde att vi inte gick runt där och kollade något. Var bara in på Stadium och köpte en vindarna de hade på rea. Åkte och tog en kaffe med Annika istället och pratade lite inför loppet. Skönt att ha någon att bolla lite med som är i samma fas. Försökte gå och sova i tid, men somnade inte förrän efter midnatt. Vet egentligen inte varför, det gick bara inte…