Augusti igen

1 augusti, 2016 Av Av helenasahlqvist

Nu är det augusti igen. Vad fort det går. Är ju inte länge sedan det var första juli. 

Dagarna rullar helt enkelt på. Går in i sista semesterveckan nu. Känns fruktansvärt tråkigt. Jag skulle kunna tänka mig att ha semester längre. Har lite projekt jag skulle vilja hinna med innan den är slut. 
Hade en halvdag i trädgården i lördags. Fixade med komposterna och flisade massor av kvistar som legat i en hög.
Det fick bli en träningsfri dag så kroppen skulle få återhämta sig lite. Har tränat både torsdag och fredag. Blev inte så långa pass, men ändå. Kroppen kändes som gelé och jag hade ingen kraft kvar. Ingen skön känsla när det bara är två veckor kvar till race. Jag är inte alls så förberedd som jag tänkt mig, men drar man några veckor mot Medelhavet så får man sota för det. Var ju ett val jag gjorde så det kan jag ju inte gnälla över. Det är i alla fall så det ser ut. 
Igår efter lunch drog jag ut på ett nytt pass. Nästan bara grusväg, slingan runt Bodalen, Lilla Vismen och Gryten. Gick ut i lungt tempo och kunde sedan trycka på ordentligt. Var ganska kraftig vind, men den bekom mig inte så mycket. Fick medvind sista milen då jag kunde trampa på i ganska högt tempo. Hade nog rätt mycket kvar att ta av, så det lugnade mig ganska mycket. Ryggen känns också som att den håller. 
Är så skönt att komma ut och träna. Är skönt för tankarna. Det finns ju inte så mycket att göra annat än att se på naturen och låta tankarna fara. Istället för att grubbla på saker annars, så löser jag problemen när jag cyklar. Jag känner mig mer alert då på något vis. 
Idag ska jag ägna mig åt storhandling på förmiddagen. Sen blir det ett pass stigfinnarcykling i eftermiddag. Att hitta nya vägar är en stor del av glädjen med att cykla. För mig i alla fall.