Italien – Österrike

29 juli, 2016 Av Av helenasahlqvist
Igår kom vi hem. Var hemma tidigare än vi förväntat, vilket var skönt för vi han med massor på eftermiddagen och kvällen.
Nu kommer lite uppdateringar från sista veckan, hemresan. 
Från första början var tanken att vi skulle ta ett stopp i Italienska Alperna på hemvägen. Jag vill så gärna åka till Stelvio. det ska vara en av Europas finaste vägar över Stelviopasset. Det var dock så himla molnigt och disigt att vi valde bort det. Ska vi åka där ska det vara fint så man ser. 
Istället drog vi rakt mot Brännerpasset mellan Italien och Österrike. Bara vi rundat Verona ändrade naturen ute karaktär och blev mer bergig. Trodde vi skulle få en skymt av Gradasjön, men inte. Det var höga berg i vägen. Gott om vinodlingar såg vi. Det var vingårdar överallt. För den som gillar vin är nog norra Italien ett eldorado.
Som synes på bilderna var det inte så himla bra sikt. Var det inte dis, så var det moln. 
En suddig bild, med en vanlig vy. Överallt på bersknallarna har de byggt små slott. Man ser även etagen med vinodlingar på bergssluttningarna. 
Djupa raviner och massvis med tunnlar.
I Innsbruck valde vi att åka motorvägen västerut mot Bodensjön. Mesta för att få se lite mer av Alperna. Det var ett bra val, men det gjorde nog hemresan dryga 40 mil längre. Vad gör väl det i slutändan. Det var i alla fall skönt att komma upp från Italien med dryga 30 grader och till dalen i Alperna med dryga 20. Jag passade givetvis på att ta en löptur och det blev en väldigt vacker tur. 
Byn vi bodde i på natten hette Stams.