Italien

21 juli, 2016 Av Av helenasahlqvist

Nu har vi sovit i Italien en natt. Blir dåligt med uppdateringar för mitt internet är dåligt och på campingarna är inte wi-fi fritt.
Vi hade varma dagar i Umag. Över trettio och gassande sol. Dåligt med träd på campingen, men massor vid havet. Satt i skuggan vid vattnet hela dagarna. 
Det var häftigt att bada där. Jag simmade med cyklop flera gånger och kollade under ytan. Massor av fiskar av olika slag. Förstår varför så många snorklade. Vattnet var verkligen kristallklart dessutom. 
Valde att packa ihop och dra oss mot Italien efter fyra nätter i Umag. Bilder från staden får komma senare för det tar sån tid att ladda upp dem.
Åkte tidigt från campingen och åkte en lite mindre väg i Kroatien innan vi kom ut på huvudvägen. Åkte genom små mysiga byar. 
Hittade fram till Jesolo-halvön precis runt lunch. Första campingen vi åkte till hade fullt. Nästa camping hade platser kvar, men vi var där kl 13:10 och mellan 13 & 15 får man inte kör bil på campingen. Vi fick snällt vänta på parkeringen till kl 15. 
Däremot var det fritt fram att se oss omkring och använda strand och pooler om vi ville. Vi tittade ut en plats under tiden och checkade in. 
Här, på Ca’savio, står träden tätt. Vi har skugga nästan hela dagen. Det märks stor skillnad på värme både ute och inne. 
Vi hann med bad i havet och bad vid båda poolområdena igår.
Vid havet är det lång, fin strand. Tror barnen gillade att äntligen känna sand mellan tårna. De gillade badet i Kroatien med, men det här var nog snäppet bättre.
Det mest skumma med den här campingen, och kan hända alla campingar här, är att det saknas tre saker på toorna. Toasits, toapapper och tvål. Här sitter de tydligen rakt på porslinet, tar med egen rulle i handen och hur de tvättar sig vet jag inte. Mycket märkligt!
Idag blir det bad och imorgon drar vi norrut. Ser ut att bli sämre väder i Alperna vilket är lite synd när vi såg så dåligt på nervägen. Vi får ta igen det en annan gång.