Fint genom Slovenien

16 juli, 2016 Av Av helenasahlqvist

Nu har vi nått ett av våra mål med resan, Kroatien. Det var en riktigt fin tur genom Slovenien. Mycket fina vyer och man såg långt på flera ställen. 
Gränsövergången till Kroatien gick bra för oss, men på andra sidan vägen var det milslång kö. I Kroatien är det trefilig motorväg mot gränsen. I Slovenien är det en liten väg med mötande trafik. Det gäller att planera utresan. 
Vi hade spanat in en camping utanför Porec. Alla numrerade platser var fulla, men vi fick leta reda på en plats på ”Free zon”. Åkte runt, men hittade inte ett ställe att klämma in vår vagn på. 
Frågade igen efter en numrerad plats, men fick samma svar att det var fullt. När vi kollat bokningen på morgonen såg det långt från fullt ut. Och det såg inte direkt fullt ut när vi gick omkring. 
Åkte till campingen bredvid och de hade fyra platser kvar som vi kunde stå max tre nätter på. Eller platser på Free zon. Åkte och kollade på platserna, men det var så trångt att vi inte kunde backa in. Hittade till slut en plats på Free zon 1. Trångt och svårt att backa in, men på plats kom vi. Börjar förstå varför Holländare och Tyskar har mower på sina pyttiga vagnar. 
Käkade sen lunch och gick till granncampingens pooler.(samma camping vi var på först). Barnen badade och hade kul en stund.
Efter middagen drog livet igång. Världens högsta musik någonstans ifrån. Micke cyklade och kollade och det kom från en vik utanför campingen. Vi gick dit och kollade. Det fanns en gågata med butiker och restauranger.
När vi gick hem hörde vi musik från massor av ställen. Det var inte tyst förrän vid midnatt. Somnade på något vis ifrån oljudet. Vid tre halv fyra vaknade jag av att folk gick hem och tjoade och sjöng. 
Nu ska vi käka frukost och packa ihop. Hoppas vi hittar en camping i ett lugnare område. Värre kan det knappt bli tror jag.