Råda – Munkfors

24 juni, 2016 Av Av helenasahlqvist

Nu är vi på plats i Råda utanför Hagfors. Det är 12:e året vi är här i rad och 11:e året vi firar midsommar här. Ska ta bilder på campingen sen och lägga upp. Det blir oftast inte av bara. 
Efter frukost igår drog jag iväg på cykel. Hade som mål att åka Klarälvsbanan till Munkfors och tillbaka. Enligt en karta jag hittat skulle det vara 19 km enkel väg. Det visade sig landa på 22 km. Det gjorde ju inte så mycket. Blev ju mer träning för mig.
Klarälvsbanan är en gamal smalspårig järnväg som gått mellan Karlstad och Hagfors. Nu är rälsen bortplockad och banan asfalterad. Perfekt för den som vill cykla, åka inlines eller rullskidor utan att brottas med biltrafik. Så här skulle de göra på fler platser där järnvägar tas ur bruk. Mellan Karlskoga och Nora kanske 😉
Idag ska vi fira midsommar. Samma gäng som de senaste sju åren typ. Sen har Mickes kompis Robban med barn kommit också. De var här förra året med och Amanda (som går i Linas klass) ville så gärna hit i år med. 
Först ska jag bara ut på cykeltur. Får bli lite kortare än igår. 
Glad midsommar!