Barnens trädgård

17 juni, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår kom barnen till mig och ville ha ett eget trädgårdsland. Vad roligt tyckte jag och gav dem lite instruktioner. De hämtade pallkragar (fick en varsin) och började fylla dem med grenar från häcken. Jag klippte den när de kom på idéen så det passade ju jättebra. 
Lite rabarberblad åkte ner och så på med trädgårdskompost som var i princip förmultnad och klar. 
Nu har barnen troligtvis den bästa jorden i hela trädgårdslandet. Så kul. 
Lina hade sedan tidigare köpt en påse mixade sommarblommor. Det är lite ringblomma, blåklint och lite annat fint. Emil ville så grönsaker, men han fick så frön av Honungsfacelia. Den hinner komma upp och blomma och bli fin. Dessutom ville de ha jordgubbar. Jag flyttade ett par plantor som det är kart i, så de kan äta redan i sommar. Att vänta är ju det tråkigaste med odlingen, så för att peppa dem lite fick det bli så. 
Lina valde Hallonjordgubbe och Emil Honeoye. 
När de var klara var det bara på med vattenspridaren. Även om det skulle komma regn på kvällen tyckte jag att det behövdes. Ställde spridaren så att barnen kunde springa i den mellan mina båda land. Då fick även midsommarpotatisen lite tillskott av vatten. 
Nedre bilden tog jag när jag klippte häcken. Så himla fint. En symbol av svensk sommar. Blått, gult och vitt. Tycker det är så himla fint.