Evertsberg – Mora

6 juni, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår bar det av med bil tillbaka till Evertsberg. Det var dags att cykla andra halvan av Vasaloppsleden. Det började riktigt bra, med massor av nedförsbackar. Sen kom jag fram till en väg och skyltningen för Cykelvasan försvann. Tog ett tag, kollade kartan och terrängen och jag kom fram till att jag skulle in på vandringsleden. Den här sträckan gjorde de om till förra året, 2015, och det kan vara därför som det inte finns en enda skylt. 

Underlaget varierade en del, men det var mycket bättre än dagen innan. Nedan är en relativt nygrundad del. Samma underlag som fram till Evertsberg, men med mindre stenar. 

Nästan framme i Oxberg kom jag till de fruktade Lundböcksbackarna. De var inte så farliga, men då hade jag ju bara kört 12 km. När man åker Cykelvasan, så har man nästan sex mil i benen innan backarna. 

En bit efter Lundbäcksbackarna når man Oxbergskontrollen. Efter det rullar det på rätt fint. Nu är skyltningen bättre. Det sägs att man kan cykla korta Cykelvasan med vanlig cykel, men det är inget jag skulle ge mig på. Så bra är inte underlaget.

Vackra vyer. 

Sträckan till Hökberg gick bra. På stolpen till skylten syns markeringen. Orange för vandringsled och grön för cykelled. Det var den gröna som saknades mellan Evertsberg och Oxberg. Blir intressant att se när jag kör i augusti om jag kört rätt.

En bit från Hökberg mötte jag Micke som cyklat för att möta mig. Det var kul att ha sällskap sista biten mot mål.

Väl framme i målet har jag avverkat 110 km på två dagar. Det är jag grymt nöjd med. Förutom att jag råkade hamna fel i lördags. 
Känns bra att ha koll på banan inför augusti. Som jag åkte är det max fem kilometer landsväg. Som det såg ut så tror jag att det kommer vara bortbyggt tills vi ska köra. Det såg ut som det på en del ställen.