Queen of Stonehill ;)

29 maj, 2016 Av Av helenasahlqvist

Hade egentligen tänkt cykla på förmiddagen igår, men då pysslade vi med lite annat. Fixade iordning en MTB till Lina bland annat. För ett par år sedan fick Micke två gamla cyklar av en arbetskamrat. De gick det att få ihop en cykel av. Det enda som är nytt är växelreglagen. Så nu kan hela familjen cykla tillsammans. Hade egentligen tänkt åka in till stan och cykla där. Hämtade stadsorienteringskartor på biblioteket i fredags och då hade vi kunnat ta några kontroller som ligger utmed sjön. Det får vi göra en annan dag istället.
Efter lunch drog jag i alla fall iväg på cykel. Fotade av gröna kartan innan jag åkte och så drog jag iväg. Hade en plan på vart jag skulle, men var fundersam på om det fanns en under eller övergång vid järnvägen. Det såg ut som en undergång på Google Maps, men man vet ju aldrig. 
Började med att åka mot Stonehill och Bodalen. Tyckte i onsdags att det var riktigt stor och fin grusväg mellan de ställena. Igår fick jag svaret på varför när jag såg den gamla milskylten. En gammal huvudväg jag cyklade på. 
Väl i Bodalen svängde jag söderut mot Vismen och Björneborg. Även där riktigt fin grusväg ända ner till Lilla Vismen och järnvägen. Där var den lite sämre en bit på grund av avverkning. 
Som väl var fanns det en undergång under järnvägen och jag kunde fortsätta utan problem. Svängde mot Degerfors, men det gick även att åka höger mot Björneborg. Det ska jag testa en annan gång.
Kom till Gryten, en sjö med massor av vindskydd och grillplatser. Inte en enda människa där trots det fina vädret. 
Nu var det bara raka spåret hem. I Gräsholmen fick jag vänta på tåget och då var det en mil hem. En van sträcka som jag åkt när jag kört runt Västersjön. Med nästan tre mil i benen tog jag fart uppför backen som på Strava döpts till King of Stonehill. Hade bra fart uppför hela backen och var mer än nöjd när jag rullade ner mot Stonehill och hem. 
Visade sig, när jag lagt in min träning på Strava, att jag hade 10:e bästa tid uppför och bästa bland tjejerna. 
En härlig tur på nästan precis två timmar blev det. Stannade ju en hel del för att kolla karta och ta lite bilder.