Sortera mera

17 maj, 2016 Av Av helenasahlqvist

Just nu håller jag på med ett test. Förra måndagen tömdes vår soptunna. Jag ska se hur lite sopor vi får på två veckor. Då menar jag brännbara sopor. Just nu ligger en stackars påse och skramlar i botten av tunnan och det har gått över en vecka. Påsen här inne är bara halvfull än så länge.

Vi har sorterat massor förut, men kan alltid bli bättre. Jag tycker det är svårt att veta hur rena förpackningarna måste vara innan jag sorterar dem. Igår tog jag reda på mer fakta kring det. De ska sköljas rent, men de behöver inte vara kliniskt rena. Handdiskar man går det att ta förpackningarna sist. Vi handdiskar i princip aldrig, så jag sköljer dem när jag får dem. Oftast bara i lite kallt vatten. 
För mig är det viktigt att jag sorterar mitt avfall. Jag gör det för att mina barn och deras barn och barnbarn ska ha en lika fin jord att växa upp på som jag haft. 
Skulle egentligen vilja anpassa mig mer ändå till miljön, men det här är ett första steg. Har en vision om självförsörjning på el och miljöbil. Tänk vad smidigt det skulle vara om jag hade en bil som gick på el och solfångare som kunde ladda densamma. 
Nåja, återkommer med hur vårt sopprojekt går.