Bättre sent än aldrig

16 maj, 2016 Av Av helenasahlqvist

Idag fick jag tummen ur och sådde årets majs. Hade nog inte tänkt så majs över huvud taget, men det är ju så gott med grillad majs, så det fick bli sådd ändå. Förra året sådde jag i början av maj. Jag är alltså två veckor sen i år. Hoppas ändå att det ska gå vägen. Passade även på att sätta några frön med Tagetes. Behöver fylla ut massor i min nya fina rabatt och tagetes brukar växa bra. 27 frön majs blev det som jag hoppas tittar upp den här veckan. De brukar gro snabbt och dessutom växa väldigt snabbt. 
Jorden jag sått i tog jag utanför huset i en rabatt. Hade slut på såjord och den här är dessutom ogödslad. För Tagetesens del spelar det mindre roll. Har ändå vanlig planteringsjord i rabatten som är konstgödslad, men det vi ska äta vill jag ha så naturligt som möjligt. Det vill jag ha i rabatten med, men det får bli en senare fråga.