Äntligen ätbart!

10 maj, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår blev det premiär. Då åkte de första bladen av plocksallat och spenat ner i salladsskålen. Det blev så himla gott. Vet faktiskt inte om det finns något godare att äta än hemodlade grönsaker, frukter och bär.
Dessutom är det fantastiskt bra för miljön. Istället för att sallaten ska åka runt halva Sverige, så behöver jag bara gå ut i trädgårdslandet och plocka. Det behövs heller inget extra uppvärmt växthus. Solen värmer gott nog genom plastskivan på lockat till pallkragen. Kan dock bli lite väl varmt där inne, men jag hoppas att plantorna överlever. 
Även morötterna börjar få något som liknar morotsblast. Det är sommarmorot, men det tar nog någon månad till innan de är ätbara.
Igår grävde jag runt lite i landet. Är mest packad lera, så det blev klumpigt och fult. Krattade efter någon timma, så det slätades ut något. Idag har jag som mål att sätta upp nät för ärtor och kanske hinna så dem. Får ta någon sak om dagen i landet nu.